Zima nam kuca na vrata, a neki od vas u svojem domu već uživaju u blagodatima kamina ili peći na drva, dok drugi tek maštaju o tome. Odabir kamina ili peći na drva nije lagan zadatak, stoga kako bismo vam olakšali potencijalne nedoumice, donosimo vam odgovore na najčešća pitanja naših klijenata.

Odabir kamina ili peći na drva

 

UGRADNJA KAMINA ILI PEĆI – Koliko je to zahtjevno?

Jøtul proizvode možete i sami ugraditi, no važno je da se pridržavate pravila o instalaciji. Za ugradnju možete odabrati i profesionalno osoblje koje će sve odraditi umjesto Vas. Za ugradnju peći potrebna su dva do tri sata, dok ugradnja kamina može trajati i više dana.

UKLANJANJE STARE PEĆI ILI KAMINA

Instalater može ukloniti Vašu staru peć ili kamin. Kada dolazite u trgovinu, korisno je imati sliku stare peći ili kamina kako biste lakše dogovorili uslugu uklanjanja proizvoda i moguće dodatne troškove.

OBNOVA DIMNJAKA ILI POSTAVLJANJE NOVOG, ČELIČNOG?

Vrlo često je dimnjak u lošem stanju i potrebna mu je obnova. No, ponekad je isplativije i jednostavnije postaviti novi dimnjak. Čelični dimnjaci lako se naknadno instaliraju u većini prostora.

ODRŽAVANJE DIMNJAKA

Minimalno jednom godišnje potrebno je stručno očistiti dimnjak. Peći i kamini bez čistog sagorijevanja imaju više čađe te ih je potrebno češće čistiti, a loženje mokrih drva može također biti razlog za povećano stvaranje čađe.

To su jedna od najčešćih pitanja, a prije nego se odlučite za kamin ili peć na drva, važno je provjeriti sljedeće uvjete:

– Pozicija dimnjaka u kući
– Promjer dimnjaka
– Mogućnost dovoda svježeg zraka

Također je značajno utvrditi glavnu namjenu kamina ili peći na drva:

– Grijanje (glavni izvor topline)
– Estetski dodatak doma (sporedni izvor topline)

 

Ukoliko ste u nedoumici koji model odabrati, preporučamo vam prekrasnu modernu peć na drva Jotul F 305 B ispod koje se nalazi prostor za skladištenje cjepanica. Velika vrata pružaju savršen pogled na plamen u kojem će uživati cijela vaša obitelj.

 

Ukoliko biste u vašem domu radije željeli imati kamin, Jøtul FS 84 savršen je izbor za vas. Jøtul FS 84 je kamin koji sadrži Jøtul 370 Advance insert, a jednostavan modularni sustav olakšava postavljanje ovog kamina. Veliki bočni prozori u pružaju prekrasan pogled na vatru kojoj se možete diviti iz nekoliko kuteva, a dostupan je u 3 veličine.

Naše peći i kamini na drva svojim dizajnom uklapaju se u gotovo svaki interijer, a funkcionalnošću i kvalitetnim materijalom izdvajaju se od ostalih proizvoda na tržištu.

Odabir kamina ili peći na drva zahtjeva pomno promišljanje i puno truda, no ne brinite, uz nas je cijeli taj proces mnogo jednostavniji. 🙂

Što god izabrali, nećete pogriješiti, a za svaki dodatni savjet ili mišljenje, tu smo za vas.

Odabir kamina ili peći na drva